Prijava za Svetu Misu na stadionu Koševo

Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom, 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo, trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015. Župnici su zamoljeni da, u skladu s mogućnostima, dostave ime, prezime i broj mobitela voditelja grupe i vozača autobusa. Spomenutom uredu trebaju se, također, prijaviti i svi svećenici i svi drugi koji žele sudjelovati na Svetoj misi na stadionu Koševo. Prijavu mogu poslati i grupe hodočasnika iz raznih crkvenih institucija, ali nije moguća registracija hodočasnika putem agencija. Iako će organizatori nastojati osigurati da što veći broj vjernika bude na stadionu, uključujući i sam travnjak i atletsku stazu, postoji mogućnost da svi vjernici ne mognu stati unutar stadiona. Zato će ispred stadiona biti postavljeni veliki ekrani, a i papa Franjo će, vozeći se u papamobilu, pozdraviti i ove vjernike. Prednost na stadionu imat će oni koji se ranije prijave. Za sva dodatna pitanja potrebno se informirati u Uredu.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; ++ 387.33.53.50.01; e-mail: kuvn@kuvn.org
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić

 

Poziv zborovima na misu s papom Franjom u Sarajevu

Na svečanom Misnom slavlju, koju će slaviti papa Franjo, 6. lipnja 2015. u 11 sati na stadionu Koševo u Sarajevu pjevat će veliki zbor sastavljen od svih zborova koji su pripravni uvježbati program u prilogu. Osim katedralnih i župnih zborova biskupija Bosne i Hercegovine, na Misi s papom Franjom mogu sudjelovati i drugi zborovi iz Republike Hrvatske ili drugih zemalja. Oni koji žele sudjelovati, trebaju dobro uvježbati program za svetu Misu i poslati demo snimak svih pjesama koje će se pjevati na Misi. Snimiti možete na običnom mobitelu u mp3 formatu i na navedenu e-mail adresu poslati. Svaki zbor treba biti prijavljen najkasnije do 11. svibnja. U prijavi navesti ime zbora, ime župe i mjesta, točan broj pjevača, te ime i prezime voditelja zbora. Za prijavu i ostale upute obratiti se dirigentu vlč. Marku Stanušiću na adresu: Josipa Stadlera 5, 71 000 Sarajevo; e-mail: mstanusic@yahoo.com; tel: +387 33 535 175; mob: +387 61 222 499

Misa sa papom Franjom u Sarajevu (Repertoar pjesama)

 

Prijava za sudjelovanje na susretu s papom Franjom u katedrali

Svi svećenici, redovnici i redovnice, koji žele sudjelovati na susretu s papom Franjom u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, 6. lipnja 2015. u 16.20 sati, trebaju se također prijaviti najkasnije do 11. svibnja 2015. Uredu za prijavu i registraciju vjernika i naznačiti da žele sudjelovati na ovom susretu. Bogoslove, sjemeništarce, juniorke, novakinje i novake trebaju prijaviti njihovi poglavari. Budući da katedrala nije prostorno tako velika, organizatori će nastojati napraviti što više mjesta kako bi u nju stao što veći broj sudionika. U slučaju da ne mognu stati svi unutar katedrale, na trgu ispred katedrale bit će osiguran veliki ekran kako bi se moglo pratiti sve što se događa u katedrali. Prednost ulaska unutar katedrale imat će oni koji se ranije prijave.       
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; e-mail: kuvn@kuvn.org
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić

 

Sudjelovanje na međureligijskom susretu s papom Franjom

Na međureligijskom susretu s papom Franjom, 6. lipnja 2015. u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru „Bosna Srebrena“ u Sarajevu bit će ograničeno na relativno mali broj izabranih sudionika pa se za ovaj susret neće moći prijaviti. Organizatori će nastojati osigurati veliki ekran ispred Centra kako bi susret mogli pratiti svi koji budu vani Centra.     

 

Prijava za sudjelovanje na susretu pape Franje s mladima

Za sudjelovanje na susretu pape Franje s mladima u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, 6. lipnja 2015. u 18.30 sati također se potrebno prijaviti Uredu za prijavu i registraciju vjernika najkasnije do 11. svibnja 2015. Registracija sudionika vrši se preko župa, koje svoje prijave šalju na adresu Uredu za prijavu i registraciju vjernika; e-mail: kuvn@kuvn.org. Za sve prijave skupina mladih starosne dobi od 15 do 30 godina, kako iz BiH tako i zemalja iz susjedstva , bilo da žele sudjelovati samo jedan dan na susretu ili više, te im je potreban smještaj ili žele prijaviti glazbenu skupinu za predprogram ili program, odgovoran je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“; e-mail: ncm.papaimladi@gmail.com. Za sve skupine mladih Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ nudi mogućnost sudjelovanja u trodnevnom programu, od 5. do 7. lipnja, koje će započeti u petak, 5. lipnja molitvenim bdijenjem mladih za blagoslovljen dolazak pape, a završiti u nedjelju sv. Misama zahvalnicama koje će biti organizirane u župama u kojima budu smješteni mladi. Kako bi se uredno prijavili za sudjelovanje na susretu s papom Franjom i mladima, osigurali karte za sv. Misu ili smještaj potrebno je ispuniti online obrazac koji možete preuzeti sa www.kuvn.org ili www.mladicentar.org. Jako je važno popuniti sva polja i odgovoriti na sva pitanja u prijavnom obrascu, te ih poslati u predviđenom roku.

 

Poziv mladima za volontiranje u sklopu pohoda pape Franje

Mladi su pozvani volontirati tijekom pohoda pape Franje, 6. lipnja 2015. u Sarajevu. Prijavu za volontiranje možete napraviti putem online obrasca do 11. svibnja 2015. koji je potrebno preuzeti sa stranice www.papa.ba; www.mladicentar.org ili www.kuvn.org, detaljno popuniti i poslati na email adresu Ureda za prijave vjernika: kuvn@kuvn.org Prijaviti se mogu mladi aktivni u župama, skupno ili pojedinačno, ukoliko su u pitanju mladi sa područja grada Sarajeva, ne mlađi od 16 godina, izuzev ako nemaju punoljetnog voditelja skupine. Sve skupine mladih koje se prijave za volontiranje imat će osiguran skroman hodočasnički smještaj i trebaju biti u Sarajevu, u petak 5.lipnja 2015. kako bi sudjelovali na bdijenju za mlade i dobili voditelja i radne zadatke. Detaljne informacije na www.papa.ba; www.mladicentar.org ili www.kuvn.org Kontakt osobe Ivana Klačar i Ivan Sović.
Kontakt telefoni: 063 488 873, 033 788 405, email: ncm.papaimladi@gmail.com