U Zagrebu, u utorak 19. svibnja 2015. u ljevaonici Josipa Tržeca upriličeno je izlijevanje zvona za Svetu misu s papom Franjom na stadionu Koševo u subotu, 6. lipnja 2015. Ovom svečanom činu bio je nazočan i župnik župe svetog Ignacija Lojolskog u sarajevskom naselju Grbavica p. Krešimir Djaković koji je blagoslovio sam proces izlijevanja zvona. Zvono je dar firme Metal product i obitelji Stjepana Šafrana iz Zagreba.

Poslije Svete mise s papom Franjom zvono će biti postavljeno na zvonik nove župne crkve svetog Ignacija Lojoskog na Grbavici u Sarajevu.

Zvono je izliveno na temperaturi od 1200 stupnjeva u posebnoj slitini bakra i kositra koja se u narodu zove „zvonovina“. Samo zvono je teško 320 kg, kod zvonjave će proizvoditi ton „H“, njegov je promjer 826 mm, bit će ukrašeno grbom pape Franje, hrvatskim pleterom, hrastovim lišćem i monogramom Družbe Isusove IHS.

Na zvonu, koje će nositi ime svetog Franje Ksaverskog velikog isusovačkog misionara i zaštitnika misija, bit će napisan slijedeći tekst:

„Na čast svetom Franji Ksaverskom, zaštitniku misija ovo zvono daruje Metal product i obitelj Stjepana šafrana iz Zagreba za župnu crkvu svetog Ignacija Lojolskog na Grbavici u Sarajevu. Ovo zvono lijevano je prigodom posjeta svetog Oca pape Franje Sarajevu i katolicima Bosne i Hercegovine 6. 6. 2015. Zvono je izlio Josip Tržec u Zagrebu 2015. godine“. (kta)