Nekoliko dana prije dolaska pape Franje u Sarajevo, pristigao je i veći broj gostiju iz više zemalja svijeta. Veliki dio njih je smješten u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, a u narednih nekoliko dana više od 200 njih bit će objedima u ovoj ustanovi.
 
Za organizaciju i smještaj pristiglih gostiju zaduženi su odgojitelji Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom preč. Josipom Kneževićem i ekonomom vlč. Damirom Ivanovićem. Kako su pripreme za ovaj važan događaj za Crkvu i katolike u BiH trajale više mjeseci tako su se u njih uključili brojni dobročinitelji, koji su, svatko na svoj način, nastojali osigurati potrebite stvari kako bi ovaj Papin pastoralni pohod Sarajevu prošao u najboljem redu. Veliki broj dobročinitelja je svojim donacijama pomogao da središnja ustanova za odgoj budućih svećenika na dostojanstven način primi pristigle goste. Među njima svakako treba izdvojiti nekoliko tvrtki iz svih dijelova BiH: Meat com d.o.o Kiseljak, Karliko d.o.o Ljubuški, Natura vita d.o.o Teslić i SZR Stanović Istočno Sarajevo koji su darovali mesne prerađevine, sokove i napitke osigurale su dvije tvrtke Dalmatino d.o.o Banja Luka i Markate d.o.o Kiseljak; za kvalitetno vino pobrinuli su se Podrumi Ostojić iz Čitluka (www.podrumiostojic.ba), za voće i povrće Boša prom d.o.o Ilidža, dok je pecivo osigurao Aspek d.o.o, a higijenske potrepštine dar su Violete d.o.o Vitez.
 
Uprava bogoslovije svim dobročiniteljima najiskrenije zahvaljuje i moli Božji blagoslov za njih, njihove obitelji i sve uposlenike. (kta/d.k.)