Prečasna braćo svećenici, dragi svi Vi redovnici i redovnice, sve Bogu posvećene osobe, svi predragi vjernici Nadbiskupije beogradske!

Svima Vama moj poseban uskrsni pozdrav! Danas slavimo Nedjelju Dobroga Pastira, svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja. Bog će nas sigurno blagosloviti ako nastojimo postati jedno jedinstveno srce i jedna jedinstvena duša! Neka bude tako!

Na ovaj dan Vas zato s ljubavlju Dobroga Pastira pozivam da se odmah, i to s velikom hrabrošću, odlučite za hodočašće u Sarajevo povodom dolaska Svetoga Oca pape Franje u subotu 6. lipnja 2015.

Sv. Otac želi čitavoj regiji osigurati mir, razumijevanje, blagoslov i napredak! Kako bi to bilo ako se ne bismo odazvali njegovom trudu i njegovoj ljubavi? Dakle: i mi ćemo učiniti sve da podržimo taj snažni vapaj Svetoga Oca, napose ljubljenu susjednu Nadbiskupiju, susjednu mjesnu Crkvu u BiH.  Prihvatit ćemo sve žrtve hodočašća, samo da Crkvi i našoj Nadbiskupiji izmolimo blagoslov, nova duhovna zvanja te uspjeh našoj Prvoj dijecezanskoj sinodi.

Pozivam vas, dakle, da se odmah prijavite u svojoj župi, najkasnije pak u nedjelju 3. svibnja 2015. Samo tako moći će župnici sve dobro organizirati i Nadbiskupija sve nas pravovremeno prijaviti. Sva eventualna pitanja postavite svojim župnicima, jer postoji koordinacija priprema na razini Nadbiskupije, za koju je zadužen moj osobni tajnik don Aleksandar Kovačević u suradnji s fra Ilijom Alandžakom i vlč. Markom Troštom. Ako budemo pravovremeno prijavljeni, možemo računati na mjesta unutar bogoslužnog prostora. Naša Beogradska nadbiskupija želi Svetome Ocu na poseban način zahvaliti što nam je uputio osobnog delegata na slavlje u rujnu 2013. g. u Nišu, kao i poseban pozdrav 26. listopada prošle godine, kada smo Bogu izricali zahvalu za devedeset godina od ponovne uspostave Nadbiskupije. Gdje, naime, nema zahvalnosti, nema ni mogućnosti za prijem novih darova!

Braćo i sestre, sad je pogodno vrijeme za sjetvu sjemena budućnosti! Kao i sam Sveti Otac, tako i mi želimo da sve Crkve i vjerske zajednice na našim prostorima osjete „vrijeme milosti“. S tom nakanom se molimo i punog srca međusobno pozdravljamo!

U želji pak da nas predobri Otac bogato blagoslovi, pozdravljam Vas i blagoslivljam u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.