Član Hrvatske salezijanske provincije Sv. Ivana Bosca don Vitomir Zečević napisao je i uglazbio pjesmu Svetom Ocu papi Franji u povodu njegova skorog dolaska u glavni grad Bosne i Hercegovine, 6. lipnja 2015. pod naslovom: „Dolaziš nam kao hodočasnik mira“. Pjesmu je u mjesecu svibnju 2015. snimio u „Sky Road Music Studio Varaždin“ kantautor Antonio Tkalec uz pratnju Zovik banda.

„Nakon objave o Papinom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, dobio sam inspiraciju da napišem pjesmu i da je uglazbim. Trenutno djelujem pri Hrvatskoj katoličkoj misiji u njemačkom gradu Nürnbergu, a rodom sam iz župe Zovik kod Brčkog u Bosanskoj Posavini i volim svoj rodni kraj. Zato sam i odlučio posvetiti pjesmu našoj Bosni i Papinom dolasku“, kazao je don Vitomir napominjući da je pjesmu napisao već početkom travnja mjeseca 2015., ali je nije pospremio u računar pa je nestala.

„Krenuo sam nakon nekoliko dana u realizaciju druge pjesme, a odmah sam napisao i glazbu. Pjesmu sam ponudio duhovnom kantautoru Antoniju Tkalecu koji je rado prihvatio. Antonio je u svom glazbenom studiju u Varaždinu aranžirao, a Zovik band je otpjevao prateće glasove“, pojasnio je don Vitomir napominjući da je Zovik band do sada objavio šest nosača zvuka

Zovik band postoji od 1992., a okuplja različite pjevače i glazbenike iz Zovika i šire. Posljednji CD je objavio pod naslovom 'Gospo naša Zovička' posvećen Blaženoj Djevici Mariji. U pripremi je novi CD koji treba izaći početkom kolovoza 2015. posvećen našoj Bosni pod naslovom: 'Bosno moja rodni kraju'. Antonio Tkalec je veliki glazbenik. Bavi se profesionalno glazbom. Pjeva, svira, komponira i aranžira pjesme. Do sada je objavio tri CD, nastupao je na brojnih duhovnim festivalima i održao brojne koncerte u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Njemačkoj“, kazao je don Vitomir izražavajući radost što su članovi Crkvenog odbora za pripremu pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini prihvatili ovu pjesmu te izrazio želju da bude otpjevana na stadionu Koševo prije Misnog slavlja.

Posavska televizija snimila je profesionalni spot za ovu pjesmu koji je poslan Odboru i svim tv postajama u Bosni i Hrvatskoj.


Dolaziš nam kao hodočasnik mira

Tvoj dolazak nama milost je najveća,
Vjerni smo Kristu od sedmog stoljeća.
Vrhbosna je cijela lica nasmijana,
Kličeš nama Oče Sveti: mir vama.

Nek' zazvone zvona sanaših zvonika,
I pozdrave tebe Božjeg namjesnika.
Razdragana Bosna čeka uvijek na te,
Dobro došao Franjo među nas Hrvate. 

Mi nosimo radost u srcu svom,
Blagoslovi narod, obitelj i dom.
Svaka tvoja riječ u dušu nas dira,
Dolaziš nam kao hodočasnik mira.

Podmilačje i Kondžilo naša su svetišta,
Mi volimo zemlju ovu i svoja ognjišta.
Nek se Božja ljubav među nama širi,
Kristova se prava vjera svjedoči i živi.


Poslušaj pjesmu