Francisko Pavljuk, rođen sam u Derventi (BiH). Već tri godine radim kao sakristan u srednjoeuropskom marijanskom svetištu Majke slavenskih naroda (Mater Gentium Slavorum) u Mariazellu u Austriji. Budući da sam već nekoliko godina suradnik i Katoličke tiskovne agencije BK BiH, želio sam i povodom pohoda pape Franje Sarajevu dati „mali svoj udio“ u tu svrhu. Iz pastoralnih razloga, na žalost, ne ću osobno moći nazočiti toj svečanosti. Želio sam da ovaj moj doprinos bude kao jedna mala kap vode u moru dobrote, a za mir i blagostanje drage nam BiH. Živo se nadam da će apostolski pohod pape Franje Sarajevu uroditi duhovnim plodovima.

 

Vikica Vujica, viša asistentica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu - Sarajevo, rođena u Kiseljaku (župa Brestovsko) – nastanjena u Sarajevu (župa Katedrala).

Dolazak Svetog Oca u jednu zemlju je čast za cijeli narod, a posebno za katolike te zemlje. Radost da Papa posjećuje našu zemlju je neizmjerna, a biti dio ekipe koja mu priprema srdačan i ugodan boravak u BiH za mene je čast. Pomoći drugima da upoznaju našu zemlju i da prenesu najbolju sliku o njoj je također jedan od motiva. Stoga ne postoje novci koji mogu platiti to oduševljenje i vrijeme koje se posvećuje njegovu dolasku.

 

Pero Ivan Grgić, svećenik, kancelar u Biskupskom ordinarijatu Banja Luka, rođen 1952. u Vinkovcima, trenutno u Banjoj Luci.

Više je razloga za spremnost da barem malo pridonesem mrežnoj stranici uz Papin pohod, a spomenuo bih zahvalnost i radost što su i meni mnogi pomagali na različite načine te što datum Papina pohoda Sarajevu pada na godišnjicu moga svećeničkog ređenja.
 

Zovem se Marina Gavran. Rođena sam i živim u Sarajevu. Za vrijeme rada na otvaranju stranice www.papa.ba radila sam u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II. u Sarajevu kao glasnogovornica i bila sam asistentica na projektu Umrežavanje i pozicioniranje NCM „Ivan Pavao II.“, a trenutno obnašam službu tajnice zamjenika ministra vanjskih poslova BiH u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Bila mi je čast i zadovoljstvo dati svoj doprinos organizaciji pastoralnog pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini. 

Darko Tomašević, izvanredni profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu gdje predaje sve novozavjetne predmete i one povezane s Novim zavjetom. Kanonik je i Stolnog kaptola vrhbosanskog. Rođen u Brčkom, ali iz župe Vidovice. Živi i radi u Sarajevu.

Rad je ono što me ispunja, a rad i pomoć oko pripreme Papina pohoda Sarajevu je izuzetna čast i zahvalan sam Bogu da mogu dati svoj doprinos.
 

Felicitas Winkler-Hodžić dugogodišnja soc. radnica za migrante u Caritasu, Nürnberg. Rođena 14. 12. 1959. u Banjoj Luci, od 1977. živim u Nürnbergu.

Razlog moje spremnosti da dadnem svoj udio je prije svega zahvalnost za darove koje dobrotom svevišnjeg Boga svakodnevno primam i naravno moja velika želja da osobno doprinesem za ovaj povijesni dan, na korist mojoj Crkvi, mojoj vjeri i mojoj zemlji Bosni i Hercegovini i konačno,  zbog odgovornosti koju 24.12.1959. krštenjem u crkvi sv. Ante na Petrićevcu u Banjoj Luci preuzeh.

 

Dinka Tredici, prevoditeljica.

Rođena sam u Sarajevu; živim na relaciji Firenze-Sarajevo. Čast i ponos je biti dio ovog važnog posjeta, dati svoj doprinos istom te ga predstaviti u najboljem svjetlu.

 

 

 

 

Dr. Fra Marinko Pejić, rođen sam 02.02. 1972 u G. Obodnici (Tuzla).

Živim u samostanu Sv. Ante na Bistriku i predajem na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Pristao sam surađivati na stranici jer želim na neki način podržati papu Franju u njegovoj plemenitoj misiji u BiH.

 

 


 

S. Marija Korona Cigić, rođena sam u župi Kruševo – BiH. Trenutno živim u Zagrebu, zamjenica sam vrhovne glavarice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Bila mi je radost da sam bar malo mogla sudjelovati u pripremanju za ovaj jedinstven događaj za Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

Sestra Emanuela Škarica, članica sam sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Rođena sam u Šćipama, župa Uzdol kod Prozora - BiH. Živim u Sarajevu i radi u Tajništvu Biskupske konferencije BiH.

S radošću radim svoj posao, a ovo malo više što radim za ovaj veliki događaj pohoda pape Franje našoj krajevnoj Crkvi i cijeloj  zemlji dragoj mi Bosni i Hercegovini, darujem kao jedan "kamenčić" u mozaiku mnogih dobročinitelja ovog povijesnog događaja.

 

 

Dr. Michele Capasso, rođen u Napulju – Italija. Rektor  je Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater  u Vogošći –Sarajevo.

 

 

 

 

 

Ksenija Ninić, novinarka sam i radim za Katolički tjednik.

Rođena sam u Vitezu - BiH, a stanujem u Sarajevu. 

S obzirom na značaj ovog posjeta za katolički puk u BiH ali i cijelu zemlju i sve njezine narode, iznimna mi je čast dati svoj doprinos i sudjelovati u pripremama dolaska pape Franje u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.