Na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu, 13. svibnja 2015. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu kardinal vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Crkvenog odbora za pripremu pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini koji će 6. lipnja 2015. doći u Sarajevo, izvijestio je novinare da je rok prijava za hodočasnike na Misi sa Papom u Sarajevu produžen do 20. svibnja. Također je napomenuo da je do sada pristiglo više od 50.000 prijava. Istaknuto je i da u uredu za prijave marljivo obrađuju veliku količinu prijava koji su stigli u ponedjeljak, 11. svibnja i nakon toga. 

Izrazio je uvjerenje da će svi prijavljeni moći biti smješteni na stadionu Koševo. Kazao je da će distribucija, za prijavljene unutar BiH, započeti 25. svibnja. Pozvao je sve da krenu na vrijeme budući da će ulazi na stadion biti otvoreni do 9 sati ujutro 6. lipnja. Napomenuo je da parking mjesto za osobne automobile nije osigurano te da služba za sigurnost radi na  osiguranju lokacija za parkiranje autobusa.

Kardinal Puljić je upoznao novinare da se do 11. svibnja za susret mladih sa Svetim Ocem u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ prijavilo oko tri i pol tisuće mladih, od kojih će oko njih 1.500 sudjelovati na molitvenom bdijenju u sarajevskom naselju Stup u petak, 5. lipnja. Napomenuo je da broj nije konačan te dodao da se prijavilo oko 500 volontera. (kta)